E-mailadres:
Wachtwoord:

SKG BKS DIN 1303 DIN 18252 Schlagpicking
U bent niet ingelogd
00
item(s)

Cilinders bestellen

Het bestellen van nieuwe cilinders voor uw sloten was nog nooit zo makkelijk. Met het grootste gemak besteld u een enkele cilinder met nieuwe sleutels of een complete, gelijksluitende cilinderset voor al uw deuren.

We leveren enkel cilinders van BKS. Dit is een zeer bekende Duitse producent van cilinders, sloten, deurdrangers, sluitsystemen en panieksloten. Als sinds 1903 is het bedrijf actief en daarmee een begrip in de branche. Kiezen voor een BKS slot of cilinder is kiezen voor echte Duitse degelijkheid en een garantie voor kwaliteit.

Zoals onze naam al doet vermoeden ligt de focus op cilinders, voor sloten wel te verstaan. In de volksmond zal een cilinder vaak een slot worden genoemd. Om misvattingen te voorkomen: een cilinder is het gedeelte waar de sleutel in gaat, een (insteek)slot is het gedeelte waar de cilinder in gaat. 

We bieden verschillende cilinders aan voor in de sloten van uw voordeur, achterdeur, garagedeur of poort. Niet alle sloten gebruiken een zelfde soort cilinder, vandaar dat wij vier verschillende cilinders aanbieden:

Cilinder
Een "normale" cilinder, waar aan twee zijde een sleutel ingestoken kan worden. Dit is de meest voorkomende cilinder in voor- of achterdeuren. Per cilinder kunt u bij ons aangeven wat de binnen- en buitenmaat is. Meer over de binnen- en buitenmaat leest u verder onder aan de pagina. 

Halve cilinder
Bij een halve cilinder kan aan één zijde een sleutel gebruikt worden. Deze cilinders worden toegepast bij sleutelschakelaar van bijvoorbeeld een rolluik of toegangspoorten bij een hekwerk.

Knopcilinder
De knopcilinder is aan één zijde voorzien van een draaiknop en aan de andere zijde van een sleuteltoegang. De knopcilinder wordt vaak in een voordeur geplaatst, om zo zonder sleutel de deur te kunnen ontgrendelen aan de binnenzijde. Door de knop te draaien gaat het slot namelijk open. Ideaal voor deuren die van binnen uit door iedereen open te maken moeten zijn, maar vanuit buiten niet voor iedereen toegankelijk. Denk hier bijvoorbeeld aan opslagruimtes waarbij altijd een vluchtroute moet zijn.

Halve knopcilinder
Een halve knopcilinder heeft alleen een draaiknop aan de binnenzijde en worden gebruikt bij deuren die vanuit binnen altijd te openen moeten zijn. Aan de buitenzijde is er geen mogelijkheid om de deur te openen met een sleutel of knop.

Eerder werd er al gesproken over de binnen- en buitenmaat. Een cilinder is opgebouwd uit twee helften, met in het midden een meenemer. De lengte van deze twee helften kan variƫren, om zo te kunnen passen op de deur. Deuren hebben namelijk niet allemaal dezelfde dikte en variƫren van 40 millimeter tot 80 millimeter (uitzonderingen daar gelaten). De cilinder moet uit de deur steken om bediend te kunnen worden door de sleutel, dus lengte is belangrijk.

Bij een cilinder wordt gekeken naar de binnenmaat en buitenmaat. Het kan zo zijn dat het slot niet helemaal in het midden zit of dat aan binnen of buitenzijde een dikker deurschild geplaatst is. Om een goed passende cilinder te krijgen moet de binnen- en buitenmaat bepaald worden. Dit wordt gemeten vanaf de montageschroef in het midden van de cilinder, onder de meenemer.

De binnenmaat is de lengte gemeten vanaf de montageschroef tot het einde van de cilinder, aan de binnenkant van het slot. De buitenmaat is de lengte gemeten naar de buitenkant van het slot. Bij bestelling van uw cilinder is het eenvoudig aan te geven welke lengte u nodig heeft, bijvoorbeeld 30 mm binnen, 30 mm buiten. Dit is een cilinder 30/30. De verlengingen gaan per 5 mm en kan dus bijvoorbeeld 30/35 zijn of 50/30.


Onze producten

 • Cilinder
  Cilinder

  BKS cilinder SKG ** enkelsluitend of gelijksluitend

 • Halve cilinder
  Halve cilinder

  BKS cilinder SKG ** enkelsluitend of gelijksluitend

 • Knop cilinder
  Knop cilinder

  BKS cilinder SKG ** enkelsluitend of gelijksluitend

 • Halve knopcilinder
  Halve knopcilinder

  BKS cilinder enkelsluitend of gelijksluitend

  Vana...

 • Overige producten
  Overige producten