Het vervangen van het slot op uw voordeur is een taak die u met de juiste voorbereiding en stappen zelf kunt uitvoeren. Wij bieden u graag een beknopte handleiding om u door dit proces te begeleiden.

Waarom een nieuw slot?

Er kunnen verschillende redenen zijn om het slot op uw voordeur te vervangen. Misschien is het huidige slot beschadigd, verouderd of functioneert het niet meer naar behoren. Het kan ook zijn dat u recent bent verhuisd en de zekerheid wilt hebben dat u de enige bent met toegang tot uw woning. Een nieuw slot kan uw gevoel van veiligheid aanzienlijk vergroten.

Welk slot is geschikt?

Er is een breed scala aan sloten beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en veiligheidsniveau. Voor buitendeuren adviseren wij een slot met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het slot voldoet aan strenge veiligheidseisen en een goede bescherming biedt tegen inbraak. Meer of SKG keurmerken leest u op onze blog: SKG Sloten: de cilinders met een SKG keurmerk

Stappenplan voor het vervangen van het slot

  1. Opmeten van het oude slot: Noteer de afmetingen van het huidige slot, inclusief de doornmaat (de afstand van het midden van de cilinder tot de voorkant van het slot) en de PC-maat (de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van de cilinder). Meer over het opmeten van een cilinderslot leest u op: Cilinderslot opmeten. De juiste manier!
  2. Aanschaf van een passend nieuw slot: Zorg ervoor dat het nieuwe slot dezelfde afmetingen heeft als het oude slot. Dit voorkomt onnodige aanpassingen aan uw deur.
  3. Verwijdering van het oude slot: Open de deur en draai de schroef onder de cilinder los. Trek vervolgens de cilinder voorzichtig uit het slot.
  4. Plaatsing van het nieuwe slot: Schuif het nieuwe slot in de opening en draai de schroef weer vast.
  5. Testen van het nieuwe slot: Controleer of het nieuwe slot soepel functioneert door de sleutel enkele malen om te draaien.

Aanvullende tips

  • In sommige gevallen is het vervangen van de cilinder voldoende, bijvoorbeeld wanneer u onlangs bent verhuisd.
  • Indien u twijfelt over uw technische vaardigheden, is het raadzaam om een professionele slotenmaker in te schakelen. Of raadpleeg onze uitgebreide blog: Cilinderslot vervangen: Zelf doen of uitbesteden?

Vragen over het vervangen van een Slot in uw Voordeur?

Twijfelt u of heeft u vragen? Bel of mail vrijblijvend met onze klantenservice op 0413-724998 of info@cilinders.nl Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Ons team staat voor u klaar!

Veelgestelde Vragen: Slot Vervangen Voordeur

1. Is elk slot geschikt voor mijn voordeur?

Nee, niet elk slot is compatibel met elke deur. Het is essentieel om de afmetingen van uw huidige slot te controleren voordat u een nieuw slot aanschaft.

2. Is het vervangen van een slot complex?

Nee, het vervangen van een slot is over het algemeen een eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren. Volg de stappen in onze handleiding voor een succesvolle vervanging.

3. Welk gereedschap is benodigd voor het vervangen van een slot?

In de meeste gevallen volstaat een schroevendraaier. Soms kan een tang ook van pas komen.

4. Is het noodzakelijk om een slotenmaker in te schakelen?

Nee, dit is niet verplicht. Echter, indien u twijfelt over uw technische vaardigheden, is het verstandig om een professionele slotenmaker te raadplegen.

5. Hoe vaak dient een slot vervangen te worden?

Er is geen vaste regel voor de vervangingsfrequentie van een slot. Indien het slot beschadigd is, niet meer naar behoren functioneert of als u uw sleutels bent verloren, is het raadzaam om het slot te vervangen.